Vi tog ett samtal med Mehmed Sabic som varit lagkapten i laget från Kyrkskolan i Ludvika som vunnit Arkaden Open två år i rad.


Fråga 1.
Vad heter du och vilken skola går du på?

Jag heter Mehmed Sabic och går just nu på VBU (västerbergslagens utbildningsförbund) I Ludvika.

Fråga 2.
Hur många gånger har du varit med i Arkaden Open?

Jag har varit med i Arkaden Open 2 år i rad. 2021 och år 2020, och vunnit bägge åren.

Fråga 3.
Hur kändes det att vinna Arkaden Open?

Det var riktigt roligt att vinna Arkaden Open, man blev självklart jätteglad. Jag minns när en av min lagkamrat fick den sista killen så skrek vi alla av glädje och gick därifrån helt stolta och glada. Man var självklart lite skakis på finalen och visste inte vad vi skulle göra.

 Jag skulle vilja ansöka i år igen, men tyvärr så har jag blivit för gammal för det.

Fråga 4.
Vem spelade du med? (Var det klasskompisar? Polare? Folk från skolan?)

Jag packade ihop ett lag som jag vet är bra på CS och vet vad de håller på med. Det var 3 klasskompisar som jag brukar spela CS med och har gjort en väldigt långt stund, sen så var det 2 polare från en annan klass. Vi frågade de om de ville vara med och självklart ville de vara med eftersom att de hade stora förväntningar för att vi vann året innan. Vi tänkte på allt från gamesense till aim, till hur de är som personer. Man ville ju inte ha en spelare som var toxic eller gav upp eftersom att det kunde vända när som helst, och helt plötsligt så låg man i ledning.

Fråga 5.
Vad var roligast med Arkaden Open?

Det roligaste var väl att ligga i ledningen, eller att vara nära vinsten, eller att vinna den första rundan. Allt var helt enkelt roligt. Att t.ex förlora en match var väl lite mindre roligt, men vi hade några försök på oss eftersom att det var BO3. Det var även roligt att vinna ett bra pris och så är det inte bara de som kommer först som vinner, de som kommer 2a och 3a får också ett pris.

Fråga 6.
Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att vara med på Arkaden Open i år?

Det jag absolut skulle vilja säga är att ansök så fort som möjligt hitta dig ett par spelare som spelar CS och helst så bra spelare som möjligt, eftersom att det är jätteroligt. Det är skakigt i början men man vänjer sig. Träna med ditt lag helst några matcher per dag, vi körde väl på ett ungefär 2-5 matcher varje dag. Ibland hade vi inte möjligheten att träna men träna på smokes på de mappar ni inte tänker banna.
Prata när ni ansökt vilka mappar ni absolut inte skulle kunna tänka er att spela och sedan välj ut de mapparna ni kan spela på, kör några matcher på de mapparna och även träna smokes träna och executes, hur ni ska hålla och var man kan hålla osv. Tänk lite hur det kan bli vad som kan hända hur motståndarna tänker.
Sedan tänk smart värm upp innan och bara kör så får jag hoppas att ni har det jätte roligt fastän att alla lag inte kommer komma hel vägen upp till toppen.

Fråga 7.
Några sista ord?

Sista orden är att det är skit kul, man får en riktigt bra upplevelse och ni kan inte förstå hur roligt vi tyckte att det var, det är värt det. Mina klasskompisar ville inte vara med först men jag fick tvinga med dem och till sist fick jag med dem. Andra året så var det inget nej det var “JA” på en gång, jag hann knappt säga klart meningen. Det är så roligt så en sista mening; Ansök det är skit kul det är värt det bara kör!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *